Matstylist

Känsla, miljö och valet av porslin är avgörande för hur vi uppfattar det som ligger på tallriken. Färger och komposition av bilden en är nyckel, perfekta råvaror eller snygg stekyta är några andra. Som stylist väljer jag inte bara tallrikar, glas, stekpannor och ljusstakar.  Jag vet vart det vackraste grönsakerna finns och hur olivolja ringlas för att ögat ska känna den goda smaken.

Receptkreatör

Recept med en specifik produkt som hjälte, tidsbegränsning eller en särskilt svårflirtad målgrupp kräver research och ständig trenduppdatering. För allt långt senare kunna skriva ett recept som blir en lyckad måltid görs ofta ett otal skisser och flera provlagningar.

Kock

Håller i matlagningskurser, vilket oftast handlar om att coacha ett gäng att laga sin egen middag. Lyssna på bra musik, prata om mat och ha en trevlig kväll tillsammans. Ordnar också middagar, grillfester och kalas till stora och små sällskap.

Redaktör

Projektledning av kokböcker, receptbroschyrer och magasin. Planerar tillsammans med, eller efter uppdragsgivarens önskemål, urval och tonalitet. Sätter ihop innehållet, budget och håller kontakt med andra medarbetare som t ex fotografer eller formgivare.

 

Skribent

Skriver texter av olika karaktär, inspirerande eller faktamässiga. Korta eller långa, roliga eller snustorra. Med rätt ton i texten är det kul att läsa och lätt att förstå.

I portfolion finns kunder som Coop, Fazer, Findus, ICA, Kavli, Kung Markatta, Lantmännen, Meter TV, Norstedts Förlag, Pressbyrån och Siemens.